Müşteri

I
Arapça muşter. Özel isim, Gökbilimi.

- Jüpiter.

II
Arapça. İsim.

1- Hizmet, mal, mülk vb. alan ve karşılığında ücret ödeyen, kimi zaman malın önde gideni olan kimse. Örnek: "Müşteki müşteriler kadar müşkül bir varlık yoktur şu âlemde desem inanır mısın Cemil abi!"

2- Alıcı, kazıklanabilir kişi, cillop. Örnek: "Müşteri misin yavrum?"


Efendim, müşteri berbat bir hadisedir: Durmadan zırlayıp dururlar, durduklarında da durduk yere hır çıkarırlar. Ama ve lâkin, yeryüzündeki bütün şerefsiz satıcılar kendilerini, "müşteri veli&nimettir" diyerekten eyyam yapmak zorunda hissederler. Şu ana kadar müşterisinden memnun olan bir satıcı gördünüz mü sayın ammasıktınlopetli okuyucuları?

Satıcı ile müşteri arasındaki ilişki, karşılıklı olarak, en çok girdi ile en az çıktıyı sağlamak üzerinedir. İki taraf da birbirlerini düdüklemenin yollarını ararlar, kim kimi nasıl denk getirirse düdükler demek istiyorum. (Ayrıca düdüklemek ne enteresan bir ifadedir, hiç üzerine düşündünüz mü? Düşününce anlamı iyice saçmalaşıyor!)

Bir malı, hak ettiğinden daha değerli olduğuna ikna etmek için enformal ikna yöntemlerini kullanan geleneksel satıcılar bir yana, günümüzün kapitalist düdükleme sistemindeki her şirket bu ikna işini kurumsallaştırmışlardır. Konunun uzmanları buna Kurumsal Düdükleme Mekanizması (Ecnebice Consumer Relationship Management) diyorlar.

Bu sistem sizin şikayetlerinizi, dertlerinizi dinler; kimi zaman Güzin Abla kimi zaman Marko Paşa kılığına bürünerek sizin o şirket hakkında kötü düşüncelere kapılmanızı engelleyip müşteriye dair krizleri yönetir.Ama bu delikanlılık mıdır? Kanımızca (Kafa Yolları Haritası Ailesi olarak) değildir. CRM, sizi tatlı dille ikna ederek, yediğiniz kazığı kuzu kuzu kabullenmenizi sağlayan aşağılık bir mekanizmadır, hatta denyoluktur, edepsizliktir.

Ancak yine de gelişen çağa ayak uydurma adına, kurumsallaşarrrak bir Müşteri İlişkileri Departmanı kurduk. Hayırlara vesile olsun aziz okuyucular!

Bu maddeyi düdüklerken aşağıdaki ilk müşteri şikayeti ve ona verilen yüreğe su serpme yanıtıyla sizleri başbaşa bırakıyoruz.

Maruzat:

"Öncelikle pek takipçi sözlükçü olmak suretiyle sözlüğe gereken ehemmiyetin verilmesini talep eder hemen ardından tefekkür maddesini Tunceli'de askerliğini yapmakta olan eniştem Tefek için isteyebilir miyim?

İncitmemek ve incinmemek dileğiyle.

Takipçi sözlükçü Mehmet
"


Yanıt:

"Sayın Mehmet Bey,

Sözlüğümüze göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı size teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yazarımız yıllık alkolizminin ve depresyonunun bir bölümünü kullanmakta olduğundan yazılarına kısa bir süre ara vermiştir.Kendisini dürtükleyip, 'Hıştt hacı galk la, halk seni istiyor' demek suretiyle yeniden yazmaya kışkırtacağız.

İyi günler

Kafayolları Haritası Müşteri İlişkileri Ailesi
"

2 yorum:

arolilja dedi ki...

Müşteri dediğin, logoyu büyük kullan ister, son günde revize çıkartır, sürekli screenshot gönderip şikayet eder, olmayacak yere, daha da olmayacak bir imaj koymanı ister.

Daha da fenası, bunu "çaktırmadan kafa mikmek" konusunda uzmanlaşmış müşteri temsilcisi arkadaşlar vasıtasıyla yaparlar.

Üzgünüm sayın ammasıktınlopetli yazarı, çok doluyum. Üstüme gelmeyin!

http://bauldoff.tumblr.com/post/52317158/words-to-live-by-make-logo-larger-dont-use

hiç dedi ki...

O dediğiniz müşterilerle ben de muhatap oluyor sayın arolilja hanım.

Biz de bir Müşteri İmha Timi (MİT)mi kursak? :)